Fasole mexicana
#1
Postat 11 August 2011 - 10:49 AM
Ingrediente necesare :
- cca. 400 g fasole uscata ( acum am folosit 200g alba si 200 g rosie )
- 100 g paste fainoase mici
- 50 g orez
- 300-400 g carne tocata
- 1 ceapa
- cca. 10 linguri sos de rosii si cam tot atata apa
- chilli
- boia de ardei dulce
- sare
- piper
- ulei
Fasolea , orezul si pastele se fierb separat.
Ceapa se toaca marunt , se pune la calit in ulei incins , apoi se adauga carnea tocata si se lasa pana prinde culoare carnea.
Sosul de rosii se amesteca cu apa si condimente dupa gust.
Intr-o tava se aseaza fasolea , pastele si orezul scurse de apa , se adauga carnea si sosul de rosii , se amesteca si se da la cuptor cca. 30 minute , amestecand din cand in cand.
d
Este picanta si foarte gustoasa.
#2
Postat 11 August 2011 - 06:44 PM
#4
Postat 12 August 2011 - 12:19 AM
sorinadaniela, la 11 August 2011 - 06:44 PM, a spus:
Sorina cu ce inlocuiesti orezul si pastele? Ce ciudat mi se pare, desi stiu ca si pe la noi in anumite zone se combina fasole cu paste ...
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#5
Postat 12 August 2011 - 08:04 AM
Shefa , multumesc , pe langa bunatatile tale asta e o nimica toata .
#6
Postat 12 August 2011 - 02:32 PM
Daniella, la 12 August 2011 - 12:19 AM, a spus:
izuk, la 12 August 2011 - 08:04 AM, a spus:
Shefa , multumesc , pe langa bunatatile tale asta e o nimica toata .
Imi place idee de a combina varii tipuri de fasolici.
Apoi, pastele si orezul... sunt doua posibilitati, ori nu le folosesc, ori le inlocuiesc cu quinoa.
Nu am combinat niciodata carnea tocata cu fasole... o alta chestie care ma atrage.
Si gata... am macelarit-o bine, nu? Izuk, sa nu te superi pe mine, dar eu nu pot sa combin orez/paste cu grasimi, asa ca trebuie sa ma aranjez cum pot.
Dar ideea de baza e mentinuta, nu? Iti multumesc pt ea!
#8
Postat 12 August 2011 - 03:33 PM
#9
Postat 12 August 2011 - 04:41 PM
#10
Postat 12 August 2011 - 05:08 PM
MariaSan, la 12 August 2011 - 03:33 PM, a spus:
eu cilli con carne il faceam cu bucatele de vita, nu cu carne tocata Dar nu am mai facut de vreo ...nici nu mai stiu ... ani buni ...
Sorina merci de idee, tot nu am vazut quinoa! (PS: merge de F1 combinatia asta?)
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#11
Postat 19 August 2011 - 10:52 AM
Revenind la oile noastre... am pus deja la inmuiat 3 feluri de fasole: cannellini (alba), borlotti (pestrita) si neagra. Carnea tocata se decongeleaza. Restul ingredientelor tocmai ce le-am cumparat. Sper sa reusesc sa o fac pana diseara.
Sunt tare curioasa sa vad ce va iesi...
Edit... am pregatit carnea tocata si am fiert fasolea. Mai ramane sa pun totul in tava si sa dau la cuptor. Daca tot nu bag instalatia la cuptor pana diseara la h19 am timp si sa te intreb: la ce temperatura pun cuptorul? Multam mult!
#12
Postat 19 August 2011 - 08:07 PM
#13
Postat 20 August 2011 - 02:45 PM
#16
Postat 08 September 2011 - 01:55 PM
izuk, la 19 August 2011 - 08:07 PM, a spus:
Si eu cred ca tot pe acolo am pus cuptorul... nu mai tin minte.
Asaaaa, am facut o tava uriasa de fasole de-asta mexicana si am luat-o cu mine in vacanta la mare. Buna rau. Mie mi-a placut si cu siguranta voi mai face. Imi pare rau ca nu am facut poze... de fapt, nici nu mai stiu daca am facut... Cand am sa mai descarc am sa vad ce si cum, dar chiar nu-mi aduc aminte ce am facut... de, batranetea e de vina.