Forum Culinar: Fasole mexicana - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Fasole mexicana

#1 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 11 August 2011 - 10:49 AM

Am gasit reteta cu multi ani in urma intr-un ziar local care apare saptamanal in Timisoara. Am facut-o , ne-a placut foarte mult. Am mai schimbat cate ceva la reteta , dar prea putin , pentru ca este foarte buna .

Imagine postata

Ingrediente necesare :
- cca. 400 g fasole uscata ( acum am folosit 200g alba si 200 g rosie )
- 100 g paste fainoase mici
- 50 g orez
- 300-400 g carne tocata
- 1 ceapa
- cca. 10 linguri sos de rosii si cam tot atata apa
- chilli
- boia de ardei dulce
- sare
- piper
- ulei

Fasolea , orezul si pastele se fierb separat.
Ceapa se toaca marunt , se pune la calit in ulei incins , apoi se adauga carnea tocata si se lasa pana prinde culoare carnea.
Sosul de rosii se amesteca cu apa si condimente dupa gust.
Intr-o tava se aseaza fasolea , pastele si orezul scurse de apa , se adauga carnea si sosul de rosii , se amesteca si se da la cuptor cca. 30 minute , amestecand din cand in cand.
d
Imagine postata

Este picanta si foarte gustoasa.

Imagine postata

#2 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 11 August 2011 - 06:44 PM

Ma incanta reteta ta. Cu mici schimbari am sa o fac si eu cat de curand. Multam de idee! Arata tare fain!
Sorina

#3 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 11 August 2011 - 06:57 PM

Arata foarte apetisant. :boohoo:

#4 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 12 August 2011 - 12:19 AM

Vezi postareasorinadaniela, la 11 August 2011 - 06:44 PM, a spus:

Ma incanta reteta ta. Cu mici schimbari am sa o fac si eu cat de curand. Multam de idee! Arata tare fain!

Sorina cu ce inlocuiesti orezul si pastele? Ce ciudat mi se pare, desi stiu ca si pe la noi in anumite zone se combina fasole cu paste ...

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#5 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 12 August 2011 - 08:04 AM

Sorina , sunt curioasa ce schimbari vei face . Astept sa vad daca ti-a placut .
Shefa , multumesc , pe langa bunatatile tale asta e o nimica toata .

#6 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 12 August 2011 - 02:32 PM

Vezi postareaDaniella, la 12 August 2011 - 12:19 AM, a spus:

Vezi postareasorinadaniela, la 11 August 2011 - 06:44 PM, a spus:

Ma incanta reteta ta. Cu mici schimbari am sa o fac si eu cat de curand. Multam de idee! Arata tare fain!

Sorina cu ce inlocuiesti orezul si pastele? Ce ciudat mi se pare, desi stiu ca si pe la noi in anumite zone se combina fasole cu paste ...



Vezi postareaizuk, la 12 August 2011 - 08:04 AM, a spus:

Sorina , sunt curioasa ce schimbari vei face . Astept sa vad daca ti-a placut .
Shefa , multumesc , pe langa bunatatile tale asta e o nimica toata .



Imi place idee de a combina varii tipuri de fasolici.
Apoi, pastele si orezul... sunt doua posibilitati, ori nu le folosesc, ori le inlocuiesc cu quinoa.
Nu am combinat niciodata carnea tocata cu fasole... o alta chestie care ma atrage.
Si gata... am macelarit-o bine, nu? Izuk, sa nu te superi pe mine, dar eu nu pot sa combin orez/paste cu grasimi, asa ca trebuie sa ma aranjez cum pot.
Dar ideea de baza e mentinuta, nu? Iti multumesc pt ea!
Sorina

#7 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 12 August 2011 - 03:26 PM

Doamne Sorina , de ce m-as supara?

#8 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 12 August 2011 - 03:33 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 12 August 2011 - 02:32 PM, a spus:

Nu am combinat niciodata carnea tocata cu fasole... o alta chestie care ma atrage.



sa inteleg ca nu ai mancat niciodata cilli con carne? mmm ce bunatate :-*

#9 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 12 August 2011 - 04:41 PM

Vezi postareaMariaSan, la 12 August 2011 - 03:33 PM, a spus:

Vezi postareasorinadaniela, la 12 August 2011 - 02:32 PM, a spus:

Nu am combinat niciodata carnea tocata cu fasole... o alta chestie care ma atrage.



sa inteleg ca nu ai mancat niciodata cilli con carne? mmm ce bunatate :-*


Ai inteles bine...
Sorina

#10 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 12 August 2011 - 05:08 PM

Vezi postareaMariaSan, la 12 August 2011 - 03:33 PM, a spus:

Vezi postareasorinadaniela, la 12 August 2011 - 02:32 PM, a spus:

Nu am combinat niciodata carnea tocata cu fasole... o alta chestie care ma atrage.



sa inteleg ca nu ai mancat niciodata cilli con carne? mmm ce bunatate :-*


eu cilli con carne il faceam cu bucatele de vita, nu cu carne tocata :D Dar nu am mai facut de vreo ...nici nu mai stiu ... ani buni ...
Sorina merci de idee, tot nu am vazut quinoa! :D (PS: merge de F1 combinatia asta?)

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#11 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 19 August 2011 - 10:52 AM

Da, cu sau fara quinoa e de F1. Daca vrei sa pui orez integral sau basmati/pasta integrala atunci esti de F2.

Revenind la oile noastre... am pus deja la inmuiat 3 feluri de fasole: cannellini (alba), borlotti (pestrita) si neagra. Carnea tocata se decongeleaza. Restul ingredientelor tocmai ce le-am cumparat. Sper sa reusesc sa o fac pana diseara.
Sunt tare curioasa sa vad ce va iesi...

Edit... am pregatit carnea tocata si am fiert fasolea. Mai ramane sa pun totul in tava si sa dau la cuptor. Daca tot nu bag instalatia la cuptor pana diseara la h19 am timp si sa te intreb: la ce temperatura pun cuptorul? Multam mult!
Sorina

#12 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 19 August 2011 - 08:07 PM

Of , Sorina , abia acum am vazut mesajul ...eu am pus la 180 grade .

#13 Useril este offline   boabe de cafea 

  • Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 20 August 2011 - 02:45 PM

Dorina, sa stii ca eu nu am incercat niciodata sa fac fasole cu paste. Acum am vazut reteta si ma bate gandul sa fac si eu cu paste din grau dur. :) Multumesc pt idee!

#14 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 20 August 2011 - 03:36 PM

Pofta buna iti doresc Cafeluta :)

#15 Useril este offline   boabe de cafea 

  • Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 20 August 2011 - 03:59 PM

Vezi postareaizuk, la 20 August 2011 - 03:36 PM, a spus:

Pofta buna iti doresc Cafeluta :D

Multumim! :)

#16 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 08 September 2011 - 01:55 PM

Vezi postareaizuk, la 19 August 2011 - 08:07 PM, a spus:

Of , Sorina , abia acum am vazut mesajul ...eu am pus la 180 grade .


Si eu cred ca tot pe acolo am pus cuptorul... nu mai tin minte.
Asaaaa, am facut o tava uriasa de fasole de-asta mexicana si am luat-o cu mine in vacanta la mare. Buna rau. Mie mi-a placut si cu siguranta voi mai face. Imi pare rau ca nu am facut poze... de fapt, nici nu mai stiu daca am facut... Cand am sa mai descarc am sa vad ce si cum, dar chiar nu-mi aduc aminte ce am facut... de, batranetea e de vina.
Sorina

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi